Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 3 februarie 2010

E nevoie...e mare nevoie!

E nevoie...e mare nevoie in tara asta de orice ne poate salva. E nevoie de bun-simt, de ambitie, de credinta, de compasiune, de inteligenta, de iertare, de intelegere, de iubire si de schimbare. E nevoie de noi, dar noi suntem de mult altundeva. Suntem generatii care dam dovada de o pasivitate care ar trebui sa ne sperie.

In 2012 vine sfarsitul. Nici o panica, la noi vine abia prin 2070. Pana atunci avem destul timp sa facem tot ce ne dorim, sa fim stapanii lumii. O lume in care nu vom avea ce sa stapanim, decat pe noi insine. De fapt,acesta ar trebui sa fie scopul. Pentru a stapani pe altii e impetuos necesar sa ne stapanim pe noi insine. Dar nu suntem capabili. Cum poti stapani ceva ce nu cunosti din moment ce nu poti stapani lucrul pe care il cunosti cel mai bine?

E nevoie de solidaritate. Societatea civila nu exista, pentru ca nu suntem in stare sa o sustinem. Ne plangem ca nu avem, dar ce facem pentru a avea? E nevoie de mai putina ura si nepasare. Nevoile ar trebui sa fie cerinte sau conditii proprii oamenilor fara satisfacerea carora ei nu pot exista. Noi ne-am obisnuit sa existam fara ele, si inca foarte bine, din moment ce nu luam initiativa in nici un sens.

Sa vina 2012! Noi ii vom face cu mana din expresul "Pe noi nu ne vrea nici moartea", in drumul nostru spre stapanire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu