Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 7 mai 2011

Foamea de cuvinte

E foarte interesant cum noi, cu totii avem nevoie de atatea cuvinte ca sa explicam lucrurile. Vi se intampla cu siguranta sa aveti persoane cu care vi se pare ca va intelegeti din priviri. Si nu e doar o impresie. Chiar se intampla! Explicatia este faptul ca petreceti suficient de mult timp in compania persoanei respective, astfel incat ati ajuns sa aveti aceleasi pareri, ganduri si opinii in legatura cu anumite subiecte. Asadar, atunci cand se intampla ceva sau unul din voi se gandeste la ceva, celalalt poate banui la ce se refera acel gand.


Si atunci ma intreb de ce avem nevoie de tot mai multe cuvinte ca sa putem comunica? In orice discutie, cearta, discurs, monolog, dialog ideea este de a folosi cat mai multe cuvinte (nu neaparat incarcate de sens) pentru a transmite mesajul dorit. S-a renuntat demult la ideea de a spune lucrurilor pe nume, scurt si succint. Pentru mine e un semn de nesiguranta. Ca atunci cand minti si incerci sa explici in 1000 de moduri minciuna si tocmai asta te da de gol. La fel in cazul conversatiilor de zi cu zi, minciuni sau nu, incercam sa parem cat mai credibili, cat mai superiori, cat mai atotstiutori, motiv pentru care apelam la asa-zisa "logoree verbala".


Eu cred. si sper sa nu ma insel, ca in acele relatii bazate pe cunoastere reciproca si sinceritate (daca exista astfel de relatii) nu e nevoie de cuvinte, fie ele de prietenie, iubire, colegialitate, colaborare sau de orice alta natura. Pentru cei care au iubit sau iubesc si stiu ce inseamna asta, va propun sa ascultati o melodie care vorbeste erxact despre acest lucru si veti intelege care sunt lucrurile cu adevarat graitoare si sincere. Melodia se refera la iubire dar se poate transpune perfect si in alt gen de relatii. Piesa se numeste "When you say nothing at all" si e superb interpretata de Ronan Keating.


http://www.youtube.com/watch?v=AuJrEBtmM1Q --> aveti si un link

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu