Totalul afișărilor de pagină

luni, 9 noiembrie 2009

baLu sau baCu?

Clasa a 12-a. Doua evenimente importante: Balul Majoratului si Bacalaureatul. Oare care are miza cea mai mare?
Grea intrebare...sincer.
Balu': un chef la care participa clasele a 11-a si a 12-a alaturi de profesorii lor. Clasele a 12-a pregatesc un moment artistic de 10 minute pentru care de pregatesc 10000 de ore. Se chinuie sa iasa cat mai bine, ca doar deh, ne vede toata lumea, trebuie sa fim cei mai buni, sa-i luam pe aia din 12 X. Mmmda, acum ii inteleg pe cei care nu vor sa faca nimic, nu se implica si iti baga **** (picioarele) in el moment artistic. Bravo lor!
Bacu': tot un fel de chef unde unii plang si altii rad, iar cei care sunt jmekery (a se citi smecheri) dau tonul la distractie. Si aici trebuie sa fi cel mai tare, sa-l iei pe ala din X sau din Y, dar mai mult decat atat, in cazul asta depinde numai si numai de tine, nu mai ai colegi in jur. E alegerea ta, e munca ta. In cazul de fata pentru 3 zile te pregatesti un an intreg (teoretic), iar practic undeva pe la 1-2 luni.
Pastrand proportiile ajungem undeva la o egalitate... Dar oare chiar asa sa fie? Exista oare termen de comparatie? Care sunt prioritatile noastre? Unde e rostul, unde e bucuria victoriei, unde e mesajul, unde e morala?

3 comentarii:

  1. vezi ca ai inserat o cratima unde nu ii e locul. Fii mai atenta pe viitor!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa fim seriosi.. tocilarii sunt preocupati de bac.. restu de bal.. atata 'filozofie' .. pentru o chestie pe care toata lumea o stie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Să vină Balu'. Acolo merge toată lumea şi se simte bine.
    Apoi, să vină bacu'. Şi acolo merge toată lumea, dar nu se simt toţi bine.

    RăspundețiȘtergere