Totalul afișărilor de pagină

duminică, 30 august 2009

2013 pentru Biserica Evanghelica?

Termenul limită de finalizare a lucrărilor de reabilitare în cazul Bisericii Evanghelice este din ce în ce mai incert. Dacă până acum promisiunea era pentru anul 2013, în prezent datele problemei s-au schimbat. Este posibil să avem de aşteptat mai mult până când vom avea o biserică rastaurată; asta din cauza prezidenţialelor din iarnă.

Primarul Ovidiu Creţu susţine că avem nevoie de bani de la Guvern pentru Biserica Evanghelică, iar rezultatul alegerilor din iarnă ne va oferi răspunsul cu privire la termenul de finalizare a lucrărilor. În cazul în care vom avea un prim-ministru PSD, putem spera la fonduri pentru a ne păstra deadline-ul 2013, pentru că Bistriţa este singurul municipiu din Ardeal condus de un primar social-democrat, astfel că Bucureştiul ne va susţine finaciar. În caz contrar, va trebui să decalam lucrările până vom face rost de fonduri, este de părere Creţu.

Desigur că acum toata lumea va sări la gâtul primarului întrebându-l unde s-au dus toţi acei bani strânşi pentru Biserică. Este adevarat că s-au strâns sume mari pentru aceste lucrări însă nu suficiente pentru a acoperi toate costurile. Până în prezent s-au facut lucrări importante pentru care au fost cheltuite sume semnificative, însă mai este mult de lucru până când biserica va arăta aşa cum ne dorim cu toţii, iar pentru asta este nevoie de bani.

Pentru moment nu ne rămâne decât să aşteptăm rezultatul alegerilor pentru a ne putea face o idee despre cum se vor desfăşura lucrările de reabilitare în urmatorii ani şi când ne vom putea bucura din nou privind simbolul oraşului nostru: Biserica Evanghelică.

3 comentarii:

  1. Pacat ca termenul de finalizare e incert... si nu numai in Bistrita este o problema, in Oradea de exemplu noua catedrala se construieste inca de cand eram in clasele primare si inca nu e gata... si aici termenul e incert. Avem catedrala(n. r. - Biserica cu Luna) dar e prea mica, fata de subsolul unde se construieste in prezent noua catedrala!
    Sa speram ca se va gasi cat mai repede o solutie!

    RăspundețiȘtergere
  2. deci... să înţeleg că ar trebui să iasă PSD-ul la guvernare ca să se termine construcţia Bisericii?
    Şi... cei care zic că banii din donaţii au "dispărut" ar face bine să mai arunce câte o privire înspre biserică... să vadă că acoperişul se reface, vârful turnului la fel, iar turnul este împrejmuit cu schele de aluminiu. "Acolo sunt banii dumneavoastră"

    RăspundețiȘtergere
  3. eu nu stiu de ce dar sunt sigur ca nu sunt acolo toti banii nostri , in schela si acoperis :)

    RăspundețiȘtergere