Totalul afișărilor de pagină

duminică, 30 august 2009

Roşu, galben, portocaliu

Nu e noul trend al sezonului aşa cum probabil vă imaginaţi, ci este ceea ce se întâmplă în iubita noastră Bistriţă. Aici viaţa politică a pus stăpânire aproape în totalitate pe viaţa privată motiv pentru care a avea o relaţie de prietenie cu diferite persoane care fac parte din partide diferite este un lucru inadmisibil. Asta în cazul unui cetăţean simplu, ca să nu mai vorbim de membrii partidelor care ar fi priviţi ca adevăraţi trădători daca ar ieşi la o cafea cu un "duşman" din opoziţie.

Din păcate pentru cei care cred că politica stăpâneşte totul, vă informez că există şi prietenii între membrii sau simpatizanţii PSD, PDL si PNL; şi asta nu e deloc un lucru rău. Este pur şi simplu o dovadă de maturitate şi de profesionalism din partea unor oameni politici.

Cu toate acestea mentalitatea "de pe la noi" priveşte ca suspectă orice astfel de legătură şi încearcă să o plaseze în mijlocul unor interese sau conflicte. Ceea ce nu putem noi întelege încă este că o prietenie poate să depăşească bariera idologiei politice şi se poate baza pe alte puncte comune, lăsând "profesia" la o parte.

Dar se pare că egoismul politic şi mentalitatea depăşită nu ne lasă să vedem dincolo de roşu, galben sau portocaliu. Până când vom întelege că relaţiile interumane nu sunt bazate în mod primordial şi obligatoriu pe valenţele politice, fiecare dintre noi va pierde cel puţin un prieten din cauza unor grupări de faţadă, care reprezintă, în fond, acelaşi lucru gândit de minţi diferite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu