Totalul afișărilor de pagină

marți, 13 octombrie 2009

Puterea cuvintelor

Pentru cei mai multi dintre noi sa vorbim este la fel de usor ca si sa respiram. De multe ori ne exprimam fara gandire constienta; de fapt arareori ne oprim sa gandim la ceea ce spunem. Zilnic folosim mii de cuvinte pentru a ne exprima gandurile, opiniile, judecatile si credintele. Adesea insa nu tinem seama de efectele pozitive sau negative pe care aceste cuvinte le au asupra noastra si a celor din jur.Cuvintele au o putere extraordinara. Ele emana energie si un mesaj care creeaza o reactie a celorlalti.
Un exemplu ar fi studiile Dr. Masaru Emoto asupra cristalelor de apa. El a luat diferite mostre de apa, le-a congelat si a fotografiat cristalele de apa. Apoi a scris cuvinte pe sticlute cu apa luate din aceeasi sursa. Cristalele formate in sticlutele cu cuvinte pozitive, precum iubire si recunostinta erau frumoase. Pe de alta parte, cristalele din sticlutele cu cuvinte negative precum ura si rautate erau foarte diferite, iar in anumite situatii apa nici macar nu mai forma cristale. Experimentele s-au facut folosind cuvinte din diferite limbi, si de catre savanti care nu stiau ce inseamna acele cuvinte. Rezultatele au fost similare.
Sa intelegi puterea cuvintelor este o importanta cheie a succesului in viata. Cuvantul reprezinta eternizarea unui gand. Gandurile noastre au asupra-ne un efect puternic chiar daca nu sunt exprimate. Ceea ce gandim are influenta asupra modului in care ne traim viata, ne influenteaza emotiile, atitudinile si comportamentul.Un gand rostit are un efect si mai puternic. Nu-l mai poti retrage niciodata; l-ai spus si va avea un efect. Cuvintele noastre au o putere mai mare decat gandurile noastre pentru ca ele ne afecteaza nu numai pe noi, ci si pe oamenii si lumea din jur.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu