Totalul afișărilor de pagină

marți, 13 octombrie 2009

Ploaia

Poate ca ploaia este printre cele mai benefice fenomene naturale pentru suflet. Ploaia intotdeauna ne face sa fim mai meditativi, mai atenti cu noi, mai critici si mai interesati de propria persoana.

Cand ploua suntem filosofi. Incepem sa ne epunem intrebari in legatura cu ce am facut si ce vom face, ce este bine si ce nu, de unde ar trebui sa pornim si unde ar fi bine sa ajungem. Dar poate ca nu e suficient. In lumea alarmant de agitata in care traim, nici macar o furtuna nu poate opri oameni din lucru, masinile din mers si viata din cursul ei. Dimpotriva, parca atunci cand ploua suntem cu totii mai grabiti si mai dornicisa facem acele lucruri de care nu ne-am putut ocupa pana atunci. Dar odata ajunsi acasa, in pat in fata televizorului poate ca ne indreptam ochii si spre noi, ne gandim la ceea ce suntem, si la ceea ce am vrea sa fim. Si ne dam seama ca de prea multe ori cele doua perspective sunt enorm de diferite. Lucrurile pe care le facem ne influenteaza, dar poate mai mult ne influenteaza lucrurile pe care le fac altii din jurul nostru.

Incearca intr-o zi ca cea de azi, sa te pui in fata geamului, si in ritmul picurilor de ploaie sa uiti de tot si toate, si sa fi egoist pentru cateva clipe, gandeste-te doar la TINE. Incearca sa observi obiectiv unde ai gresit si ce aifacut bine, dar mai ales ce vei face maine. Atunci iti vei da seama ca viata ta nu se bazeaza pe evenimente planificate cu mare grija si perspicacitate de catre tine, ci viata este un sir de coincidente si intamplari asupra carora nu ai nici un control.

Descopera-te pentru a putea ajunge sa-i descoperi pe altii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu