Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 24 octombrie 2009

Dorintele se implinesc?

Se spune ca cele mai mari esecuri in viata sunt atunci cand nu iti dai seama cat de aproape ai fost de succes atunci cand ai renuntat. Oare e valabil si pentru dorinte? Se mai spune ca daca iti doresti ceva cu adevarat se va indeplini. Dar cum poti sa stii ca dorinta ta a una realizabila? Si mai mult, cum poti sa stii ca celelalte persoane implicate in realizarea dorintei tale isi doresc acelasi lucru? Oare chiar exista dorinte care devin realitate? Si daca da, cat trebuie sa astepti pentru asta?

Multe intrebari...insa nici un raspuns concret. Tot ce poti sa faci e sa astepti, si sa astepti pana cand incepi sa albesti si pielea ti se lasa, iar ratiunea iti joaca feste. Si poate nici atunci unele din dorintele tale nu vor fi satisfacute. Dar daca indeplinirea unei dorinte depinde in mare masura de tine? Si un gest sau o actiune a ta ti-ar putea face dorinta sa devina realitate? Oare ne-am asuma riscurile? Ar merita? Niciodata nu vom sti reactia celorlalti, oricat de previzibila ar fi aceasta. Esecul va fi mai mare daca iti indeplinesti o dorinta si ea nu se continua asa cum ti-ai dori sau daca nici macar nu te ostenesti sa incerci si renunti pe drum?

3 comentarii:

  1. depinde doar de tine ca o dorinta sa nu mai fie dorinta si sa devina realitate;)
    :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Cam multe întrebări pentru o chestiune în fond destul de simplă. Nu ştiu în ce măsură putem proiecta continuarea unei dorinţe care va deveni realitate în viitor. În plus, factorii colaterali celui ce doreşte sunt prea puţin importanţi în realizarea visului, atunci când doreşti cu adevărat să se împlinească. Iar aşteptarea până la ipotetica bătrâneţe...chiar tu dădeai răspunsul: raţiunea joacă feste. Cum poate fi ea atunci capabilă să transpună o imagine din trecut prezentului schimbat?
    Oricum, interesantă meditaţie...timpul are să-ţi demonstreze că lumea nu e chiar aşa de complicată, mai mult o facem noi să pară.

    RăspundețiȘtergere
  3. hmmm, kity, ciudata treaba asta cu dorintele. este o vorba: ai grija ce doresti, s-ar putea sa primesti doar ca eu o zic cam asa: "ai grija ce-ti doresti, s-ar putea s-o patesti":P deci, daca realizarea dorintei tale depinde de tine, eu zic din propria experienta:D, ca e mai bine sa te gandesti de doua ori inainte;) prietenii stiu de ce:P puuup:*

    RăspundețiȘtergere