Totalul afișărilor de pagină

vineri, 4 septembrie 2009

Când eram copii...

Când ai petrecut ultima dată câteva momente în faţa unor poze vechi, aproape uitate, gândindu-te la cum au trecut anii şi care dintre visele copilăriei ai reuşit să le îndeplineşti? De câte ori ţi-ai amintit de prima zi de şcoala, de prima vacanţa fără părinţi, de timiditatea începutului sau de ursuleţul preferat cu care dormeai în fiecare noapte?

Nu râde, pentru că aceste amintiri sunt cele mai preţioase pe care le vei pastra cu tine. Când le vei povesti copiilor tăi că părinţii nu te lăsau sa faci tot ce vrei, apoi îţi vei da seama că şi tu faci la fel la rândul tău. Când vei deveni şi tu un "om mare" şi vei dori cu orice preţ să nu mai araţi penibil când te strâmbi, te prosteşti sau faci alte lucruri "de copii mici".


Ai ajuns deja la o vârsta când întelegi cum merg lucrurile, deşi nu ţi-ai dori, când ai responsabilităţi, deşi te prefaci că ai rămas tot la sânul mamei. Te bucuri de anii de liceu şi beţiile din facultate...dar parcă tot mai bine era atunci când nu ştiai nimic şi te jucai singur ore întregi fără să te plictiseşti.

Aşa că data viitoare când vei vedea un copil jucându-se gândeşte-te că aşa erai şi tu, şi mai gândeşte-te că nu vei putea niciodată să mai fi la fel. Apoi să-mi spui cum te simţi...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu